Jandarmii cercetează imaginile camerelor de supraveghere de pe faţada Palatului Administrativ, dar se pare că bărbatul nu se afla în raza acestor camere video, deoarece sunt reglate să acopere doar jumătate din strada care trece prin faţa Palatului Administrativ.

În momentul incidentului, pe stradă se aflau două echipaje de poliţişti.

"Nu ştiu cine a aruncat cu ouă. Ca premier, trebuie să fiu pregătit pentru orice în aceste vremuri de criză. Un premier trebuie să-şi asume orice. Eu nu am văzut, dar suntem pregătiţi să înfruntăm orice", a declarat premierul Emil Boc, pentru NewsIn, după incident.

Emil Boc nu este singurul demnitar român în care s-a aruncat cu ouă. Şi fostul sef al statului, Ion Iliescu, a trecut printr-o experienţă similară, anul trecut, la comemorarea eroilor Revoluţiei, iar un alt fost preşedinte, Emil Constantinescu, a fost stropit cu cerneală.

Şi demnitarii străini au trecut prin experienţe similare. În timpul unei conferinţe de presă, un jurnalist irakian a aruncat cu pantofii chiar în fostul preşedinte american George W. Bush. E drept că pantofii transformaţi în proiectile au ratat ţinta.