Ujpest - STEAUA 1-2 (FINAL). "Roş-albaştrii" avansează în Europa League

joi, 23 iulie 2009

UJPEST - STEAUA 1-2 (în tur, 0-2)

Componenţa echipelor:

Ujpest: Balajcza - Vermes, Vasko, Lambulics, Dudics - Tisza, G. Sandor, Stokes, Pollak (N. Toth 67) - Rajczi, Kabat (Foxi 60). Antrenor: Willie McStay.

Steaua: Tătăruşanu - Golanski, Goian, E. Baciu, P. Marin - Szekely, Bicfalvi (Onicaş 46), Toja (A. Ionescu 83), Nicoliţă (Grzelak 65) - B. Stancu, R. Surdu. Antrenor: Cristiano Bergodi.


Cele mai importante momente ale meciului:

Min. 90+5 Meciul se încheie 2-1 pentru Steaua. Joia viitoare, formaţia din Ghencea va juca din nou în Europa League, dar în turul trei preliminar, pe teren propriu, cel mai probabil cu scoţienii de la Motherwell. Tot atunci va intra în competiţie şi FC Vaslui, care va evolua împotriva ciprioţilor de la Omonia Nicosia.

Min. 90 Steaua a mai avut câteva ocazii, însă tabela a rămas nemodificată.

Min. 82 1-2 Vasko Tamas (Ujpest)

La un corner de pe dreapta pentru gazde, Vasko s-a înălţat în careul Stelei şi a marcat cu capul, profitând şi de faptul că un coechipier al său l-a împiedicat pe Tătăruşanu să iasă pe centrare.

* În Scoţia, după 45 de minute Motherwell conduce cu 6-0 pe Flamurtari.

Min. 68 La fel ca după primul gol, ungurii reacţionează rapid, iar Tisza a expediat un şut puternic, căruia Tătăruşanu i s-a opus, însă, cu succes.

Min. 66 0-2 Rafal Grzelak (Steaua)

Polonezul Grzelak a dublat avantajul Stelei la prima atingere de balon, la doar câteva secunde după ce l-a înlocuit pe Nicoliţă. El a urmărit foarte bine balonul la o centrare de pe dreapta, a reluat cu capul spre poartă, Balajcza a respins, dar mingea a ricoşat tot în stelist, care se afla cu spatele şi apoi a intrat în poartă.

Min. 60 Ujpest a trecut pe lângă egalare prin Rajczi, care a reluat din cădere, fără preluare, însă Tătăruşanu a intervenit excelent.

Min. 58 0-1 Janos Szekely (Steaua).

Golul a venit ca urmare a unei acţiuni purtate în superioritate numerică de către "roş-albaştri". La fază au mai participat Bogdan Stancu şi Romeo Surdu, dar Szekely s-a aflat la capătul ei şi a împins mingea în plasă, din patru metri.

* În meciul care va stabili adversara Stelei sau a celor de la Ujpest, Motherwell - Flamurtari, care a început la 21.45, scorul este deja 4-0.

Min. 46 S-a reluat jocul la Budapesta. La Steaua a intrat în teren Onicaş, în locul lui Bicfalvi, iar Kabat a revenit pe teren la Ujpest şi va evolua cu un bandaj la cap.

În pauza meciului au avut loc o serie de incidente între suporterii maghiari şi cei români. Spectatorii unguri de la tribuna a II-a au aruncat cu torţe în mijlocul fanilor stelişti aflaţi într-una din peluzele stadionului Szusza Ferenc, iar românii au răspuns iritaţi rupând un gard de protecţie în încercarea de a ajunge la fanii gazdelor pentru a se răfui. La ieşirea de la vestiare, văzând incidentele din tribune, arbitrul Andrew Mariiner a decis să amâne startul reprizei secunde, iar jucătorii s-au întors la vestiare.

Pentru calmarea spiritelor, jandarmii au intervenit în forţăşi au făcut uz de gaze lacrimogene. De asemenea, suporterii maghiari de la tribuna a II-a au fost împinşi cât mai departe de zona steliştilor, între cele două grupuri fiind acum o zonă "tampon" de trei sectoare.

Min. 45+5 Pauză. După 45 de minute de joc destul de neconvingător, Steaua este la o repriză distanţă de turul trei preliminar, datorită victoriei cu 2-0 din meciul tur.

Min. 45+4 În acest moment se joacă 10 contra 10. Steaua a pierdut şi ea un jucător, pe Bicfalvi, accidentat la genunchiul stâng în urma unui duel în careul gazdelor cu un adversar. Bicfalvi va fi înlocuit după pauză.

Min. 42 Căpitanul celor de la Ujpest a părăsit terenul cu capul spart, după un duel aerian cu Dorin Goian. Ieşit pe margine pentru îngrijiri, Kabat a plecat direct la vestiare, fără a fi deocamdată înlocuit.

Min. 37 Scorul rămâne 0-0, după ce steliştii nu au reuşit să profite de două centrări bune în careu ale lui Nicoliţă.

Min. 32 Gazdele au cerut penalty la o pătrundere a lui Rajczi, însă de la margine s-a indicat fault în atac.

Min. 29 Situaţie dificilă pentru Tătăruşanu, la o centrare de pe dreapta a lui Tisza. Portarul stelist a reuşit însă să intervină şi să respingă chiar în faţa lui Kabat.

Min. 25 După prima jumătate a reprizei, Ujpest este superioară la capitolul posesie, cu un procentaj de 59 la sută.

Min. 21 Nicoliţă a încercat să deschidă scorul cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Szekely, însă a ratat ţinta.

Min. 19 Ujpest este deocamdată mai îndrăzneaţă, iar Tisza a prins un şut sănătos de la 15 metri, respins, însă, de Tătăruşanu.

Min. 10 După un început destul de timid de ambele părţi, Steaua încearcă să rupă echilibrul de pe tabelă, dar Surdu, scăpat singur spre poarta lui Ujpest, s-a împiedicat în minge la marginea careului de 16 metri.

Min. 1 A început partida.

În tur, Steaua s-a impus acasă cu 2-0. Echipa care se va califica, va întâlni în turul trei preliminar câştigătoarea dublei manşe dintre albanezii de la Flamurtari şi scoţienii de la Motherwell.

Partida Ujpest - Steaua a fost precedată de tot felul de tensiuni şi mesaje ameninţătoare pe "ruta" Budapesta-Bucureşti şi retur, în special la nivelul suporterilor. Punctul culminant al tensiunilor a fost atins în noaptea de miercuri spre joi, când jucătorii steliştii au fost evacuaţi din camerele de hotel din cauza unei false alarme cu bombă. După ce în cursul zilei asupra disputării partidei au planat o serie de îndoieli, UEFA a decis ca jocul să înceapă, cum era prevăzut, la ora 20.45.

La partida de la Budapesta, UEFA a trimis special doi observatori în plus, pentru a monitoriza cele două galerii. Dacă şi acest meci va fi marcat de incidente, cum s-a întâmplat la partida tur, atât Steaua, cât şi Ujpest riscă un an de suspendare în cupele europene.

0 comentarii:

www.mathusallem.com

"