FC Arges a fost RETROGRADATA in Liga II -a

miercuri, 8 iulie 2009

AICI toate detaliile retrogradarii lui FC ARGES! Comisia de Disciplina a LPF a decis retrogradarea lui FC Arges in Liga II, iar patronul clubului Cornel Penescu a fost declarat persona non-grata in fotbalul romanesc. ► "Vom pierde 2 milioane de euro!" - Andrei Penescu

De asemenea, pe langa Penescu, Cristi Minca si Gheorghita Pieca au fost declarate persona non-grata. Toti trei au primit si o amenda de cate 300.000 de lei.

Presedintele Comisiei de Disciplina, Doru Neagu, a declarat ca deciziile au fost luate in baza articolului 60, punctul 1, literele a si c si in baza articolului 60, punctul 3, din regulamentul disciplinar, coroborat cu articolul 14, litera i.

Neagu a precizat ca si rechizitoriul de la DNA a contat in luarea deciziei.
Oficialii de la FC Arges pot face apel la aceasta decizie in termen de cinci zile.

In dosarul coruptiei din arbitraj, in 14 aprilie au fost arestati preventiv finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Facaleata, precum si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu.

Cornel Penescu si Liviu Facaleata sunt acuzati de dare de mita, iar Gheorghe Constantin si Cristian Libertatu de luare de mita.

Gaz Metan ramane in Liga 1, dupa decizia de retrogradare a lui FC ARGES:

“Este o decizie normala si corecta pentru ca faptele petrecute erau prea clare si dovezile prea evidente ca membrii Comisiei de Disciplina sa nu ia decizia de retrogradare a Argesului. Nu stiu ce contra probe pot sa aduca cei de la FC Arges. Astfel de fapte trebuie pedepsite ca atare si nu pot fi tolerate. Sper sa fie un semnal de alarma pentru fotbalul romanesc. Ne bucuram ca ramanem in Liga I”

"Find sibian, ma bucur pentru Gaz Metan Medias. Retrogradarea echipei FC Arges este o decizie care mi se pare normala. Nu stiu daca este fondata, asta stiu cei care au avut dosarul in fata. Daca sunt dovezi clare vizavi de ce s-a intamplat la acele jocuri ale Argesului, inseamna ca este corecta aceasta decizie", a declarat Hizo.

0 comentarii:

www.mathusallem.com

"