maThuSaLLem™ | Stiri

duminică, 28 iunie 2009

Jay-Z vrea o lansare pe 11 Septembrie


Jay-Z vrea sa lanseze viitorul sau album chiar pe 11 septembrie, data la care Statele Unite comemoreaza tragedia de acum aproape 8 ani. Artistul a spus ca va aduce un omagiu victimelor atentatelor din 2001, prin muzica de pe albumul sau.

Totusi, prima piesa care a aparut pe internet, nu face nici o referire la evenimentele din septembrie 2001, ci este o luare de pozitie a lui Jay-Z impotriva unei tehnici foarte utilizate in productia muzicala din ultimii ani, numita auto-tune.

Piesa se cheama D.O.A. (Death Of Auto-Tune) si se pare ca va face parte din viitorul album semnat Jay-Z, al carui titlu provizoriu este The Blueprint 3.

Ce este interesant este ca tehnica auto-tune, prin care vocea unui artist poate fi facuta foarte simplu sa sune altfel decat in realitate, a fost popularizata prin muzica sa de Kanye West, care este chiar producatorul albumului lui Jay-Z.

Piesa D.O.A. (Death Of Auto-Tune) a scapat pe internet fara permisiunea artistului si exista o mare posibilitate ca ea sa nu mai faca parte din varianta finala a albumului, dar deocamdata este tot ce au fanii lui Jay-Z la dispozitie pentru a-si da seama de cum va arata noul album al idolului lor.

Se pare ca in linia melodica exista fragmente din piesa In The Space semnata Jancko Nilovic si Dave Sucky, iar mesajul este clar anti-tehnologie.

Daca totul merge asa cum isi doreste Jay-Z, vom sti mai multe pe 11 Septembrie 2009.


Sursa: Orange in parteneriat cu maThuSaLLem

0 comentarii:

www.mathusallem.com

"