maThuSaLLem™ | Stiri

marți, 30 iunie 2009

Absolvenţii claselor a XII-a, care au promovat probele orale din cadrul examenului de bacalaureat, vor susţine, astăzi, proba scrisă obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru cei care au terminat profilul real, şi istorie sau geografie, pentru ceilalţi.


Subiectele sunt cunoscute, ele fiind postate pe site-ul ministerului încă din martie. Au fost pregătite 300 de subiecte, dintre care vor fi extrase trei.

La istorie şi geografie nu au fost pregătite numai subiecte referitoare la România, ci şi din geografia şi istoria altor state membre UE. La geografie, subiectele conţin hărţi sau grafice, iar la istorie, diferite citate.

Elevii vor intra în sălile de examen între orele 7.30 şi 8.30, fără niciun fel de manuale sau lucrări, dar nici cu telefoane mobile sau alte dispozitive electronice de comunicare. Ei vor putea ieşi din sală numai după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor, acestea urmând să fie strict secrete până după finalizarea examenului.

"Conform deciziei Comisiei Naţionale pentru Bacalaureat, extragerea variantelor de itemi, în vederea stabilirea variantei finale de subiect pentru probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2009, nu are caracter public. Comunicarea acestora va avea loc dupa încheierea fiecarei probe scrise în parte", precizează ministerul.

Examenul va continua în zilele de 1 şi 2 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 5 iulie. Eventualele contestaţii vor putea fi depuse tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care vor lua în calcul şi contestaţiile, vor fi afişate pe 9 iulie.

0 comentarii:

www.mathusallem.com

"