maThuSaLLem™ | Stiri

luni, 29 iunie 2009


Un copil a murit în condiţii suspecte, astăzi, într-un centru medical privat din Capitală


Un copil de trei ani a murit azi la Centrul Medical Unirea. Părinţii au sesizat Poliţia Capitalei pentru că, au spus ei, decesul copilului a avut loc după ce medicii i-au făcut o injecţie. Tatăl copilului decedat luni la CMU, după un examen RMN, susţine că medicii nu l-au avertizat în privinţa riscurilor anesteziei.

"Nu ne-au avertizat că ar fi riscuri la anestezie. Ne-au spus doar să nu îi dăm de mâncare dimineaţa", a declarat, pentru NewsIn, Ciprian Constantineanu, tatăl copilului.

Defibrilatorul folosit iniţial pentru resuscitarea copilului nu a funcţionat şi a fost utilizat un alt aparat, adus în 2 minute de la Maternitatea Regina Maria, aflată lângă CMU Băneasa, a declarat, pentru NewsIn, directorul centrului, Alexandru Popescu.

Potrivit tatălui, însă, cel de al doilea defibrilator a fost adus între 15 şi 30 de minute de la constatarea defecţiunilor la primul aparat.

Copilul a mai făcut investigaţii şi în alte clinici şi nu a avut probleme, susţine tatăl. "Am ales această clinică pentru că ni s-a spus că are cel mai performant aparat de RMN şi nu m-am gândit că nu au defibrilatoare funcţionale şi personal medical", a adăugat Ciprian Constantineanu.

Reprezentanţii centrului medical susţin că micuţul a suferit un stop cardio-respirator. Aceştia susţin că cel mic avea o afecţiune cerebrală gravă încă de la naştere şi a fost trimis la centru pentru investigaţii cu rezonanţă magnetică.

Reprezentanţiii Colegiului Medicilor Bucureşti susţin că nu au primit nicio sesizare din partea părinţilor, dar că este posibil să se autosesizeze mâine în acest caz şi că vor demara o anchetă.

"Urmează să se facă o anchetă de către de experţii Colegiului Medicilor care se va întemeia pe analiza documentelor, pe interogarea medicilor, a membrilor familiei. La finalul anchetei vom avea o concluzie pe care o vom aduce la cunoştinţă", a declarat preşedintele Colegiului Medicilor, Ion Lascăr.

0 comentarii:

www.mathusallem.com

"