Incendiul a izbucnit aproape de ora 23, când mai mulţi locatari din zonă au văzut cum panoul publicitar electric amplasat în apropierea clădirii de birouri a început să ia foc. În scurt timp, trei autospeciale ale pompierilor au venit să stingă flăcările.

După mai bine de o oră de la izbuncnirea incediului, pompierii consideră că focul este stins şi totul este sub control. Din clădire nu mai ies flăcări, doar fum.

Imediat după miezul nopţii, la etajul 8 reizbucneşte incendiul. De data aceasta 20 de autospeciale intervin pentru stingerea flăcărilor care ameninţau şi biserica Armeneasca, aflată la câţiva metri distanţă.

Biserica Armenească s-a aflat în pericol pentru că bucăţi din faţada clădirii se prăbuşeau aprinse peste monumetul ce face parte din patrimoniu ţării. O maşină parcată în faţa clădirii a fost distrusă.

Autorităţile au declarat că nu au fost înregistrate victime. Oamenii au fost atenţionaţi să nu se apropie de clădire.

La locul incendiului au venit premierul Emil Boc, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, primarul sectorului 2 Neculai Onţanu ţi ministrul Culturii Theodor Paleologu.

Ministrul Culturii a venit la faţa locului, fiind foarte îngrijorat pentru partimoniul pe care îl deţine Biserica Armenească. Paleologu a declarat că "acest fel de porcării de clădiri construite ilegal în mijlocul Bucureştiului că pun în pericol clădiri de patrimoniu din zonă, cum este Biserica Armenească".

Premierul Emil Boc a declarat că a văzut imaginile la televizor şi că a fost îngrijorat pentru oamenii care ar mai fi rămas în clădire.

Traficul rutier a fost reluat în zona Armenească abia după ce firma de salubrizare a curăţat în întregime asfaltul. Cioburile de sticlă şi bucăţi din clădire au fost ridicate de muncitori în mai puţin de o oră. Imediat după stingerea focului s-a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele izbucnirii acestuia.

Clădirea în care a izbucnit incendiul, Millennium Business Center, situată lângă Biserica Armenească, la intersecţia străzii Armand Calinescu cu bulevardul Carol, este cotată drept cea mai înaltă construcţie pe structură de oţel din România. Millennium Business Center are peste 72 de metri înălţime, cu o structură compusă din patru subsoluri şi 18 etaje plus unul technic, având o suprafaţă totală construită de peste 25.000 de metri pătraţi.

Clădirea a fost dată în folosinţă în toamna anului 2006. Construcţia clădirii s-a aflat în mijlocul unui scandal de presă, după ce reprezentanţii Bisericii Armeneşti au protestat în mod repetat, arătând că integritatea lăcaşului de cult era ameninţată de anvergura proiectului.