The Bad, the Black and the Thriller

vineri, 26 iunie 2009

Idolatrizat de unii, ridiculizat de altii – Michael Jackson, artistul care a reusit sa provoace in aceeasi masura uriase pasiuni, cat si controverse.


Michael Jackson si-a inceput cariera la numai sase ani alaturi de cei patru frati ai sai sub titulatura de Jackson 5. In afara scenei, viata lor nu era insa una de invidiat, ci umbrita de bataile si desele pedepse la care erau supusi din partea unui tata fara inima, obsedat de faima si bani, asa cum avea sa se afle mai tarziu.

In 1976, familia Jackson a parasit cunoscuta casa de discuri Motown si a semnat un contract cu Epic - unde a continuat sa scoata hit dupa hit. In paralel cu proiecul Jackson Five, Michael si-a inceput si cariera solo. Desi tanarul artist era extrem de timid, temerile lui dispareau in momentul in care urca pe scena. Lansarea albumului „Thriller” a fost boom-ul care l-a transformat pe Michael in Regele Muzicii Pop, titlu acordat de milioanele de fani pe care le avea in intreaga lume. In 1987, regele a lansat albumul „Bad” care in scurt timp s-a clasat pe locul doi in topul celor mai bine vandute discuri din istorie. Acest album a generat 5 hituri nr.1 consecutive, o performanta neegalata pana in prezent.

Totul parea sa mearga ca pe roate pentru cantaret, pana cand, in 1993, un baiat de 13 ani, cunostinta a artistului, l-a acuzat pe Jackson ca l-a abuzat sexual in timpul sederii sale la ferma din Neverland.

La sfarsitul anului 2003, Michael Jackson se confrunta cu un al doilea scandal de molestare sexuala. Acuzatiile au venit exact in ziua lansarii albumului "Number Ones". In cele din urma, in vara lui 2005, cantaretul a fost achitat de toate acuzatiile, printre care cele de abuz sexual asupra unui minor, incercare de sechestrare si administrare a unei substante intoxicante, pentru care pop starul risca sa stea 20 de ani in spatele gratiilor.

In 2009, isi pregatea revenirea dupa 12 ani de pauza, cu o serie de concerte la Londra.

0 comentarii:

www.mathusallem.com

"